RecentNieuws

Seniorenwoningen

Waren seniorenwoningen voorheen meestal kleine, gelijkvloerse woningen met twee kamers, een toilet en een badkamer, nu is dat wel anders. Vanwege de vergrijzing en grotere vitaliteit van de (jongere) ouderen van nu, hebben woonvormen voor 55-plussers aanzienlijk aan belang gewonnen. De 55-plusser en 65-plusser van nu stelt andere eisen aan zijn zelfstandige woning en heeft vaak ook meer te besteden. Seniorenwoningen zijn er dan ook in vele soorten en maten: Zelfstandige woningen en zelfstandige appartementen, met of zonder extra services en zorg. Seniorenwoningen zijn al lang geen aanleunwoningen meer. Het gaat nu vaak om levensloopgeschikte woningen, waarbij toegankelijkheid en aanpasbaarheid essentiële criteria zijn.

Nieuwbouw voor ouderen is flexibeler en een groeimarkt. Dat uit zich in de diversiteit van het aanbod seniorenhuisvesting: naast de beschutte woning kennen we de seniorenflat, kangoeroewoning of tandemwoning, nultreden woning, patiobungalow, domoticawoning en het woonzorg complex. Met veel aandacht voor bescherming, zekerheid en gemak.

OverigeNieuwsitems

VCA** 2008/5.1

​Wij hebben opnieuw het VCA** 2008/5.1 certificaat gehaald.

Lees verder

Seniorenwoningen

Waren seniorenwoningen voorheen meestal kleine, gelijkvloerse woningen met twee kamers, een toilet en een badkamer, nu is dat wel anders. Vanwege de vergrijzing en grotere vitaliteit van de (jongere) ouderen van nu, hebben woonvormen voor 55-plussers aanz

Lees verder